Historisk Øresundsbrorekord for biltrafik

7.424.000 køretøjer passerede broen i 2016, hvilket er det højeste antal på et år i Øresundsbrons historie.

Efter Øresundsbro Konsortiets første gennemgang af trafikstatistikken står det klart, at der blev sat ny rekord. 7.424.000 køretøjer har kørt over broen i løbet af 2016. Den tidligere rekord blev sat i 2009 med 7.104.000 køretøjer.

Fritidstrafikken er den største kategori. Det var især mærkbart i årets sidste del. Fra den 23. december til den 26. december kørte 49.814 personbiler over Øresundsbron. I 2015 tog 47.014 personbiler turen i samme periode. Det er en vækst på 6%.

”Både svenskere og danskere kører mere over broen i fritiden. Den seneste tid har den lave svenske krone gjort Sverige billigere for danskere. Mange danskere valgte at juleshoppe i Sverige”, siger Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør i Øresundsbro Konsortiet.

”Grænsekontrollen har gjort det mere besværligt for togpassagererne, hvilket har præget resultatet.  Selv om konsortiet har oplevet en stor øgning i fritidstrafikken i flere år, kan det ikke udelukkes, at de fritidsrejsende valgte bilen fremfor tog af den grund”, mener Fredrik Jenfjord.

Tidligere i 2016 blev der sat andre bro-rekorder. I juli var det antal køretøjer på et døgn, da 31.483 køretøjer kørte over broen den 30. juli. Samme måned blev der også sat månedsrekord med 834.534 køretøjer.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.