Historisk rekord i Aalborg Lufthavn

csm_fly-klm-landingsbane-aalborg-lufthavn__3760x2507__fa1f54943aMassiv fremgang i både indenrigs- og chartertrafik er med til at gøre september 2016 til den bedste måned i lufthavnens 78-årige historie.

For første gang nogensinde rejste mere end 150.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Nærmere bestemt 150.307 mod 146.791 i september 2015, en fremgang på 2,4%.

September er kendetegnet ved, at erhvervslivets rejseaktivitet er på fuld højde efter sommerferiens slutning, og samtidig er september en af charterbranchens største måneder.

Chartertrafikken er gået frem med 14,0% i forhold til september sidste år, idet 30.779 fløj til og fra Aalborg Lufthavn mod 26.994 i september 2015.

”Aalborg Lufthavn har de seneste år opnået en markant position som charterlufthavn, bl.a. takket være TUI, SunCharter og Bravo Tours. De har set markedspotentialet her hos os, samtidig med, at de har formået at forny deres koncepter, så de rammer bredere. Dermed har de udvidet deres kundekreds – senest ved øget fokus på ’flight only’.

harterbureauernes tilpasning krydret med vores stærke konkurrenceparameter i form af gratis parkering er et perfekt match”, siger direktør Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 7,8%. I september 2016 fløj 84.777 passagerer til og fra København mod 78.613 i september 2015.

Mange frekvenser på indenrigsruten mellem Aalborg og København, er afgørende for, at erhvervslivet har optimale vilkår. Indenrigsruten er også afgørende for fritidstrafikken, og med fokus på dette område ønsker Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn at indgå et samarbejde.

”De mange turister der besøger København, kommer til hovedstaden på grund af Københavns oversøiske trafik. I vores kommende samarbejde med Københavns Lufthavn vil vi gøre det muligt, at eksempelvis en kinesisk gruppe, også hopper på et af de 17 daglige indenrigsfly til Aalborg og oplever Nordjylland nogle dage. Dette produkt vil inden længe være tilgængeligt via vores arbejde med at etablere et incoming bureau i Nordjylland”, siger Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn har i samarbejde med Business Region North og VisitNordjylland igangsat etablering af et Incoming Bureau, som skal sikre flere turister til Nordjylland.

I udenrigstrafikken er der tilbagegang på 15,6%. 34.751 passagerer fløj direkte fra Aalborg til udlandet i september 2016 mod 41.184 for et år siden.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.