Hjælp til 50 forsømte lufthavne

Både driften og vedligeholdelsen af lufthavnene, som hovedsageligt har landingsbaner af grus, overtages af staten for at forbedre transportmulighederne til de fjerne regioner i det store land, skriver bt.dk.

 

Den russiske transportminister, Igor Levitin, fortæller, at staten overtager 25 lufthavne i Jakutien, alle lufthavne på Kamtjatka og på Tjukotka, hvor man blandt andet vil sørge for asfaltering af banerne. Lufthavnene ligger i områder, der stort set er utilgængelige med tog og ad landevej. Siden Sovjetunionens sammenbrud er antallet af lufthavne faldet fra 1.300 til 360 landet over.

Lige nu yder Transportministeriet støtte til flyruter i fjerne og vanskeligt tilgængelige egne. Omkring 272.000 rejsende nyder godt af disse tilskud og det antal ventes at stige til 300.000 ved årets udgang. Antallet af støttede flyruter var sidste år 18 ruter. Næste år vil støtten gå til 30 flyruter.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.