Højhastighedstog fra Moskva til Beijing

højhastighed kinaAnlægsudgifterne til den 7.000 kilometer lange togstrækning er beregnet til at koste omkring 1.330 milliarder kroner.

Ifølge ’Business Insider’ vil den nye bane forkorte rejsetiden med Transsibiriske Jernbane fra seks til to dage. De 7.000 kilometer er tre gange så langt, som den nuværende længste højhastighedsforbindelse, der går fra Beijing til Guangzhou i det sydlige Kina.

Rusland og Kina har underskrevet en hensigtserklæring under den kinesiske premierminister Li Keqiangs besøg i Moskva, hvor han nævnte, at Kina ønsker at anlægge en højhastighedsbane fra Moskva til Kazan i den olierige Tartarstan region, oplyser China Central Television (CCTV). Den skal være første skridt på vejen mod Beijing, skriver epn.dk.

Kina vil fra 2013 til 2020 investere 8.000 milliarder yuan på at udbygge sit jernbanenet. Det svarer til 7.200 milliarder kroner, eller knap 240 Øresundsbroer. Kinas jernbanenet var i 2013 på 103.144 km, hvor af 11.028 km er højhastighedstrækninger. I 2020 skal jernbanenettet være udvidet til 150.000 km.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.