Hong Kong-rederi køber 10 cruise-skibe

Star Cruises Global Class.

Star Cruises Global Class.

Genting Hong Kong har bestilt 10 krydstogtskibe hos tyske Lloyd Werft Group. Orden omfatter to megaskibe til Star Cruises og otte skibe til Crystal Cruises.

Star Cruises nydesignede Global Class er på 201.000 bruttotons med plads til hver 5.000 passagerer. Leverancen starter mellem 2019 og 2020 med et skib om året til at starte med og siden to skibe årligt.

De to første skibe er designet specielt til det kinesiske marked: “Passagerer på vores Global Class skibe får international top-service verden over i omgivelser, hvor de kan føle sig hjemme med hensyn til mad, kultur, shows og udflugter,” siger Tan Sri Lim Kok Thay, formand for Genting Hong Kong.

Genting Hong Kongs brands inkluderer Crystal Cruises for det internationale luksusmarked, Dream Cruises for det asiatiske luksusmarked og Star Cruises for det generelle krydstogtmarked.

For at kunne producere tilstrækkeligt med skibe hurtigt nok til det hastigt voksende marked, har Genting købt fire skibsværfter i Tyskland for at danne Lloyd Werft Group, som får kapacitet til at bygge to megaskibe over 200.000 tons og et mellemstort skib på 50.000 tons om året.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.