Hotel giver asylansøgere julegave

På Hotel GSH i Rønne på Bornholm har en skiftende flygtninge og asylansøgere i omkring halvandet år arbejdet med deres egen 600 kvadratmeter store køkkenhave. Foto: Hotel GSH.

Et vellykket integrationsprojekt på Bornholm når sin foreløbige kulmination med udgivelsen af en bog om dansk havebrug, som samtidig bliver en julegave til øens flygtninge og asylansøgere.     

I halvandet år har flygtninge og asylansøgere på Bornholm taget del i et utraditionelt integrationsprojekt. De har på Hotel GSH i Rønne haft ansvaret for deres egen 600 kvadratmeter store køkkenhave og har fået praktisk undervisning for selv at kunne vedligeholde den. Desuden indeholder projektet en formidlingsindsats i form af en bog, som både skal bruges som inspiration og som julegave til alle flygtninge og asylansøgere på Bornholm.

Projektets formål er at lære flygtninge og asylansøgere om Danmark, de fire årstider og dansk madkultur ved at passe deres egen køkkenhave, høste grøntsager til eget brug og anvende grøntsagerne i forbindelse med madlavning. Det hele med praktisk undervisning og supervision fra gartner Tina Henriksen og køkkenchef Kasper Beyer fra Hotel GSH. En simpel idé der ifølge initiativtager Trine Richter, direktør i Hotel GSH, har ført til fantastiske reaktioner og berigende timer for deltagerne.

”De fleste flygtninge og asylansøgere har været videbegærlige og entusiastiske og også taknemmelige over at få muligheden for at lære noget nyt, som de kan tage med sig. Jeg er ikke i tvivl om, at det har været en god adspredelse i hverdagen, og jeg har flere gange tænkt over, hvor relativ let det er at gøre en stor forskel for andre,” siger Trine Richter, der sammen med Dansk Røde Kors står bag projektet.

Det er Signe Wenneberg, der har skrevet bogen med titlen ’Asyl i Danmark – om at dyrke haver i Danmark’. Hun håber, at det succesfulde selvhjælps-projekt kan fungere som inspiration til bedre integration andre steder i Danmark.

Torsdag den 7. december lanceres bogen ved et arrangement på Hotel GSH, hvor hotellet, Dansk Røde Kors og Signe Wenneberg vil byde øens flygtninge og asylansøgere på glögg og æbleskiver samt overrække alle et eksemplar af bogen.

Det bornholmske integrationsprojekt fortsætter i 2018 og har indtil videre ingen udløbsdato.

Kronprinsen åbner hotel på Bornholm

Hotel får grønt image til 85 mio. kr.

x

Læs Også

Minister vil undersøge bookingportaler

Også danske hoteller er udfordret af bookingportalernes konkurrencebegrænsende prisklausuler. De hæmmer mulighed for at tilbyde lavere priser via hotellernes egne hjemmesider, lyder det fra Horesta.

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.