Hotelbranchen i økonomisk fremgang

For første gang siden slutningen af 2007 steg den gennemsnitlige globale pris på hotelværelser i årets andet kvartal med 2% sammenlignet med samme periode 2009, men priserne faldt så meget 2009, at de i 2010 stadig er på niveau med priserne i 2004, hvor Hotels.com startede sit Hotel Price Index (HPI®). Kun i Asien er prisen for et hotelværelse 17% højere end i 2004.

Stigningen i 2. kvartal kommer efter syv kvartaler i træk med drastiske prisfald, viser Hotels.com’s Hotel Price Index for 1. og 2. kvartal 2010.

Dermed ser det ud til, at der er en stabilisering på vej. Ser man på de forskellige verdensdele steg gennemsnitspriserne med 1% i Europa og Caribien, med 3% i Nordamerika og Latinamerika. I Asien forblev hotelpriserne på samme niveau som året før.

”Trenden bekræfter, at der er en stabilisering undervejs, og at der er tegn på bedring. Hotelpriserne ser ud til at have nået bunden i første halvdel af 2010, og er på det seneste steget med 2%. Nogle nøglefaktorer for, at hotelpriserne stabiliserede sig eller endda steg, er en stigning i antallet af forretningsrejser, en generel forbedring af de makroøkonomiske forhold på globalt plan samt færre byggerier af nye hoteller og hotelværelser,” siger David Roche, global direktør for Hotels.com.

Mens de gennemsnitlige hotelpriser generelt steg i Europa med 1%, fortsatte de faldende priser for de danske hoteller. Fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010 faldt prisen for et hotelværelse pr. nat i Danmark med 7%, hvilket var et af de største prisfald i Europa. Generelt oplevede de fleste europæiske lande dog prisstigninger, og i Storbritannien steg den gennemsnitlige pris for en hotelovernatning med 11% i andet kvartal, hvilket var den største stigning i Europa.

Skrevet af Flemming Juul