Hotelbranchen i økonomisk fremgang

For første gang siden slutningen af 2007 steg den gennemsnitlige globale pris på hotelværelser i årets andet kvartal med 2% sammenlignet med samme periode 2009, men priserne faldt så meget 2009, at de i 2010 stadig er på niveau med priserne i 2004, hvor Hotels.com startede sit Hotel Price Index (HPI®). Kun i Asien er prisen for et hotelværelse 17% højere end i 2004.

Stigningen i 2. kvartal kommer efter syv kvartaler i træk med drastiske prisfald, viser Hotels.com’s Hotel Price Index for 1. og 2. kvartal 2010.

Dermed ser det ud til, at der er en stabilisering på vej. Ser man på de forskellige verdensdele steg gennemsnitspriserne med 1% i Europa og Caribien, med 3% i Nordamerika og Latinamerika. I Asien forblev hotelpriserne på samme niveau som året før.

”Trenden bekræfter, at der er en stabilisering undervejs, og at der er tegn på bedring. Hotelpriserne ser ud til at have nået bunden i første halvdel af 2010, og er på det seneste steget med 2%. Nogle nøglefaktorer for, at hotelpriserne stabiliserede sig eller endda steg, er en stigning i antallet af forretningsrejser, en generel forbedring af de makroøkonomiske forhold på globalt plan samt færre byggerier af nye hoteller og hotelværelser,” siger David Roche, global direktør for Hotels.com.

Mens de gennemsnitlige hotelpriser generelt steg i Europa med 1%, fortsatte de faldende priser for de danske hoteller. Fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010 faldt prisen for et hotelværelse pr. nat i Danmark med 7%, hvilket var et af de største prisfald i Europa. Generelt oplevede de fleste europæiske lande dog prisstigninger, og i Storbritannien steg den gennemsnitlige pris for en hotelovernatning med 11% i andet kvartal, hvilket var den største stigning i Europa.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.