Hotelbranchen kan ansætte ledige akademikere

Fra seneste informationsmøde om at få ledige akademikere til hotelbranchen – her var 40 tilmeldte og stor spørgelyst.

Fra seneste informationsmøde om at få ledige akademikere til hotelbranchen – her var 40 tilmeldte og stor spørgelyst.

HOTELLER: Højtuddannede kan finde nye jobmuligheder i hotelerhvervet. Det vil et nyt pilotprojekt prøve at skaffe. Kandidaterne gennemgår fem ugers intensivt crash-kursus til branchen. Det første starter 9. september.

Københavns Kommune og konsulentfirmaet Help@Head har udarbejdet nyt pilotprojekt til ledige akademikere, der vil ind i hotelbranchen.

”Kurset skal gøre ledige akademikere attraktive overfor en potentiel arbejdsgiver i hotelbranchen,” siger ejer af Help@Head, Henning Kaae Glarvig, til standby.dk

Han kender hotel- og rejsebranchen fra sin tid som bl.a. Key Account Manager hos Choice Hotels samt Marketing Manager Asia & Russia hos Wonderful Copenhagen – ligesom han har været salgschef hos Remmen Hotels.

Gennem fem uger får de ledige akademikere forståelse for det turismepolitiske verdenskort, kendskab til hotelbranchen, herunder kultur, organisationsstrukturer, arbejdsgange og service.

Hotelbranchen har ikke tradition for akademikere. ”Det håber vi at ændre. Målsætningen er, at 70 pct. af kursisterne efter det første kursusforløb oplever at være i tilknytning til hotelbranchen – i form af beskæftigelse, ansættelse med løntilskud eller praktik,” siger Henning Glarvig og tilføjer:

”Vi forestiller os, at dette pilotprojekt bliver løftestang til at få denne proces på sporet. Ved at inddrage akademikeren og lade dennes teoretiske bagage ”tjekke ind” på hoteller, byder der sig mulighed for at få belyst en bunden opgave fra dagligdagen.”

Interessen har været stor for pilotprojektet – der er holdt informations- og screeningsmøder med interesserede akademikere. Også hotelbranchen har budt projektet velkommen.

Som afslutning på kursusforløbet holdes ”job-dating”, hvor danske hoteller møder kursisterne.

Første kursus gennemføres 9. september til 11. oktober.