Hotelbranchen nærmer sig sorte tal

first-hotelDe danske hoteller er godt i gang med at eliminere det underskud, der har præget branchen de seneste år. Det viser en brancheanalyse fra dataanalysevirksomheden NN Markedsdata.

I 2012 havde de 601 hoteller, der har aflagt regnskab de seneste tre år, et samlet underskud på 649 millioner kroner før skat. I regnskabsåret 2014 havde de samme hoteller reduceret underskuddet til i alt 18 millioner kroner før skat.

Det er en positiv udvikling for en branche, der de seneste år har mærket efterveerne af finanskrisen. Men erhvervslivet klarer sig bedre, og det smitter af på hotelbranchen i form af mere rejseaktivitet, flere møder og kursusdage og deraf højere belægningsgrad og bedre regnskabstal”, siger Ivan Jæger Christiansen, direktør i NN Markedsdata.

Mens branchen er i bedring generelt, hænger krisen stadig fast i Region Nordjylland, hvor de 75 hoteller, der har aflagt regnskab de seneste tre år, har et gennemsnitligt underskud på 343.000 kroner før skat. Bedst ser det ud i Region Hovedstaden, hvor 177 hoteller i gennemsnit har et overskud på 64.000 kroner.

”Det går desværre den forkerte vej i Region Nordjylland, hvor hotellernes underskud er vokset de seneste tre år, mens hotellerne i alle andre regioner er i økonomisk bedring”, siger Ivan Jæger Christiansen.

I den helt anden ende af skalalen finder man Arp-Hansen Hotel Group A/S. I 2014 havde kæden et overskud på ikke mindre end 158 millioner kroner før skat.

CAH A/S, der står bag Copenhagen Admiral Hotel, ligger nummer to på listen med et overskud i 2014 på 55,5 millioner kroner, mens Cabinn A/S med sine otte hoteller i København, Aarhus, Odense, Esbjerg og Aalborg ligger nummer tre på listen med et overskud på 48,2 millioner kroner før skat.