Strawberry Group har over 18.000 medarbejdere på blandt andet sine 225 nordiske hoteller. 1.000 ansatte gennemfører årligt kædens udviklingskurser for ledere. Her er nogle af disse fra årets program. PR-foto: Strawberry.

Hotelkæde har 1.000 lederemner på skolebænken

Petter Stordalens nordiske Strawberry-koncern har over 18.000 ansatte – 1.000 gennemgår årligt gruppens talentudviklingsprogram. Dermed styrkes mulighed for at fastholde gode lederemner.

I år har Strawberry-koncernen fokuseret på at styrke kompetenceniveauerne via sit lederskabsprogram, Unleash. I alt har Strawberry-gruppen over 18.000 medarbejdere, blandt andet på sine foreløbig 225 nordiske hoteller, hvoraf cirka 1.000 ansatte hvert år kommer igennem Unleash-programmet, hedder det i en pressemeddelelse.

Segmenterne i programmet kan være for ledere i nye roller og med fokus på at udvikle deres lederegenskaber, så de bliver bedre til at udvikle kollegerne i deres teams. Ligeledes kan der være prioritering af at give seniorledere bedre egenskaber, for eksempel gennem mentorforløb.

Torgeir Silseth, koncernchef for Strawberry, siger i pressemeddelelsen: ”For os er det afgørende at fokusere på kompetenceudvikling og udvikling af vores medarbejdere. De ansattes talenter og engagement i hverdagen er fundamentale for Strawberrys fortsatte fremgang og konkurrencekraft.

Via at forbedre vores interne ressourcer styrker vi ikke kun vores egen koncern, men kompetencerne i hele branchen,” siger Torgeir Silseth.

En investering i vores kolleger og virksomhed
Ann Mårder, der er personaledirektør i Strawberry, siger i pressemeddelelsen: ”For os er Unleash ikke bare et lederskabsprogram; det er samtidig en investering i vores medarbejdere og vores virksomhedskultur. At prioritere vores interne talenter i koncernen er også en strategisk indsats for at skabe en stabil og engageret medarbejdergruppe.”

Ved at give medarbejderne i Strawberry mulighed for at dygtiggøre sig og dermed kunne avancere internt til større stillinger, bliver koncernen en mere attraktiv arbejdsgiver. Ligeledes reducerer mulighederne for at dygtiggøre sig og få større stillinger i Strawberry-koncernen personaleomkostningerne, så der ikke nødvendigvis skal rekrutteres udefra, når en stilling bliver ledig, oplyses det.

Selve hoteldelen af Strawberry består af over 225 hoteller i Norden; varemærkerne tæller Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel. Hertil kommer 40 såkaldte enkeltstående hoteller udenfor kategori, for eksempel Villa Copenhagen i København og fra årsskiftet også Copenhagen Admiral Hotel.

 

Relaterede artikler:

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel

Scandic Hotels udpeger igen fremtidens ledere

Hotelkædes bonusprogram kobles til Hurtigruten