Hotelkrisen bliver lang og hård

Det fremgår, at vejen ud af krisen vil være både hård og langstrakt for branchen, som er ekstremt konkunkturfølsom, hedder det fra revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte, som har analyseret situationen for 148 hoteller i Sanmark, skriver business.dk..

Branchen er hårdt ramt af svigtende turisme og især af færre forretningsrejsende samtidig med, at hotelkapaciteten alene i hovedstadsområdet stiger med 20% eller 3.200 værelser til og med 2011.

 

Helle Simonsen, der leder Deloittes markedsgruppe for turisme og fritid, nævner, at overnatningstallet normalt følger det generelle forbrug med et par måneders forsinkelse, og da der er udsigt til en lav forbrugsudvikling i både 2010 og 2011 vil det også medføre en lav udvikling i hotelovernatningerne.

 

Fra 2012 ventes færre hotelbyggerier og en en europæisk økonomisk bedring, hvilket vil føre til bedre tider for hotelbranchen, men indtil da må hotellerne spænde bæltet ind på grund af både faldende belægning og faldende priser.

 

Horestas formand Jens Zimmer Christensen er enig med Deloitte i, at man formentlig skal frem til 2012, før hotelbranchen er ovre krisen.

 

En kreditanalyse gennemført af kreditvurderingsbureauet Soliditet for Berlingske Business i september viste, at 37% af de danske hoteller er i fare for konkurs indenfor det næste par år.

Skrevet af Flemming Juul