Hovedrengøring af Mount Everest

Mellem otte og ti tons affald skal fragtes ned fra 8.500-meters niveauet til basisniveauet i 5.450 meters højde, hvor det skal kildesorteres og viderebehandles. Et komplet affaldsbehandlingssystem skal bygges ved travestierne og på bjerget for at løse problemet på lang sigt.

 

Mount Everest er en af Unescos World Heritage Sites, og for at bevare områdets unikke karakter og sikre at Nepal også i fremtiden forbliver et attraktivt turistmål, skal Mount Everest helt enkelt ryddes op. Det er ikke et engangsprojekt, men tanken er, at Nepal ved hjælp af projektet skal kunne etablere en infrastruktur for systematisk at kunne håndtere affaldsproblemet og derved sikre, at det enestående miljø er til rådighed for fremtidige generationer.   

 

Hovedmændene bag projektet er dels ECO Himal, en østrigk/nepalesisk organisation, som gennem 20 år har stået for uddannelse og projektledning i bjergområder i Nepal, dels Everest Summiteers Association, som er de nepalesiske bjergbestigeres faglige organisation.   

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.