Hurtigere og billigere end Concorde

boom overlydsflyFirmaet Boom Technology fra Denver i USA vil genintroducere overlydsflyet som passagertransport. Konceptet hedder Boom og kan rumme 40 passagerer i to enkeltsædede rækker.

Det skal flyve over Atlanten i 18 kilometers højde og er – ifølge konceptet – både 30% brændstoføkonomisk end Concorden og langt mere stilfærdig.

Ifølge Boom Technology benyttes moderne motorer og kompositmaterialer, hvilket bringer tophastigheden op på Mach 2,2 – omkring 2.700 km/t. Det bringer rejsetiden mellem London og New York ned på tre timer og tyve minutter – i dag tager turen syv timer.

Prisen for en returbillet starter ifølge Boom Technology ved ’kun’ 5.000 dollars – cirka 35.000 kroner. Det er cirka det samme som en business class billet over Atlanten koster i dag og billigere end en tur med Concorden, som gerne kostede fire gange så meget, skriver dr.dk.

Til Bloomberg rapporterer selskabet, at det først er de seneste 10 år, det har været praktisk muligt at bygge en afløser til Concorden. Fremskridt indenfor motorer, kompositmaterialer, aerodynamik og software er med til at gøre Boom-flyet muligt.

Projektet eksisterer endnu kun på tegnebrættet, men ifølge eksperter har konceptet dog en chance – hvis man kan finde den rigtige motor.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.