Hurtigt visum til erhvervsfolk en succes

Red Carpet logo grey outline 350 pxUdenlandske forretningsfolk har i stor stil taget imod en ny mulighed for at få visum til Danmark på lempelige vilkår.

Ordningen – ’red carpet’ – betyder hurtig sagsbehandling på tre arbejdsdage mod normalt 15 og reducerede krav til dokumentation. I nogle tilfælde behøver ansøgeren ikke at møde personligt på den danske ambassade, og visum kan bruges i op til fem år, skriver finans.dk.

Red carpet startede i 2014, hvor der blev udstedt 3.258 af det nye visum, viser tal, som Udenrigsministeriet har trukket ud for Finans.

I alt udstedte de danske repræsentationer 101.509 visa i 2014 – det højeste antal siden i hvert fald 2001. Antallet af turistvisa steg med 16% fra 2013 til 2014.

”Red carpet er helt klart et konkurrenceparameter. Sådan noget spiller ind, når f.eks. et kinesisk firma skal beslutte, om man skal lægge sit hovedkontor i Amsterdam eller København”, siger Kasper Ernest, international chef i Dansk Erhverv, som bakkes op af Sune Jensen, fagleder i Dansk Industri: ”Man kan rykke med det samme, og folk kan hurtigt inviteres til forretningsmøder, hvis der f.eks. sker ændringer i markedet”.