Hvad koster en dag i solen?

Spies’ guider har været ude på strandene for at finde ud af, hvad det mon koster for to solstole og en parasol for en dag. Informationschef Torben Andersen fra Spies gør opmærksom på, at især de, der tilbringer de fleste feriedage på stranden, har interesse i, om det koster 60 kr. pr. dag eller om det eventuelt er gratis.

 

Prisen for leje af to stole og en parasol for en dag i uge 4:

Tenerife: 4,50 til 5 euro – 33 til 37 kr., Fuerteventura: 5 euro – 37 kr., Gran Canaria: 4,50 til 5 euro – 33 til 37 kr. og i Tunesien: 15 kr. pr. dag.

Madeira får stadig flere sandstrande, med sand fra Marokko. Her koster stole og parasol 4 euro pr. dag – 30 kr. De kommunale poolanlæg, Lido og Ponta Gorda, kræver 3,10 euro – 23 kr. i entre, mens en pakke med to stole og en parasol koster 4,25 euro – 32 kr.

  

I Hurghada  har hotellerne private strande med egne solstole og parasoller, som er gratis. I Gambia foran ens ’eget’ hotel er stole og parasol gratis –på andres strande koster det 10 kr. pr. dag. I Goa kan man købe drikkevarer og mad hos stoleejeren, og så er det som regel gratis.

  

På Phukets tre mest populære strande, Patong, Karon og Kata, svinger pakkepriserne mellem 160 bath – 27 kr. og 200 bath – 34 kr. for en dag.  På Liam Singh-stranden 12 kilometer nord for Patong koster et ’sol-sæt’ 150 bath – 25 kr. pr. dag. I prisen indgår ’butlerservice’ i form af løbende servering af for eksempel øl til 8 kr. og kokosmælksuppe med kylling til 7 kr.

 

Skrevet af Flemming Juul