Hvert femte Øresundstog forsinket

Foto: News Øresund.

Foto: News Øresund.

Et stigende antal Øresundstog er forsinket og især på den danske side af Øresundsbron. Hvert femte Øresundstog fra Danmark til Sverige var forsinket i juli og august. Fra Sverige var 14-16% forsinket.

Ifølge statistik som Øresundskomiteen har fremlagt er togenes rettidighed i 2015 blevet markant dårligere og det er mest på den danske side, problemerne opstår. Kun i fem af årets første 34 uger har Øresundstogene fra Danmark levet op til punktlighedskravet på 92%, mens kravet blev nået i 14 uger på den svenske side. Signalfejl og personer på sporene er de hyppigste årsager til forsinkelserne.

Forsinkelserne var værst i første uge i juli. Da var hvert tredje tog fra Danmark og hvert fjerde fra Sverige forsinket.

Et tog registreres som forsinket, hvis det kommer mindst fem minutter efter fartplanen. Forsinkelserne måles på Peberholmen, hvor de svenske og danske jernbanesystemer mødes, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.