Hvide Sande vil boble af aktivitet

IMG_7482Den 1. maj arrangeres ’Åben Havn’ – blandt andet med åbent skib på ’Vibeke Bram’ og mulighed for at komme ombord på et moderne fiskefartøj, se hvordan livet til søs tager sig ud, få en snak med skipper og mærke suset fra havet.

Er man mere til fast grund under fødderne, så er en tur i Vestas havvindmøllesimulator et absolut must… Her kan man gennem 3D se og mærke hvordan det er at stå på toppen af en havvindmølle. Der er sikret kriller i maven, for både små og store!

Havnen i Hvide Sande er en aktiv og arbejdende havn og med til at sikre anløb af havnen, er sandpumperen Træl. Man vil til Åben Havn, kunne komme ombord på Træl og se hvordan en sandpumper arbejder. Også den store sandpumper Magni R, som lige nu arbejder med at vedligeholde kysten syd for Hvide Sande, kan man besøge.

Destinations manager Katrine K. Frandsen: ”Til Åben Havn har man mulighed for at se og opleve lidt af hvad der sker bag kulisserne. Der er mulighed for at komme ombord på forskellige skibe, som man ellers ikke har mulighed for at komme ombord på. Er man af den lidt ældre generation kan man hive minderne frem, hvis man lægger vejen forbi den gamle 35 heste Grenå glødehovedmotor fra 1946 ved Auktionshallen.

Fiskeauktion for alle er et besøg værd. Her vil auktionsmesteren svinge hammeren over familievenlige portioner friske fisk.”