I tungt vand sabotørernes fodspor

det tunge vandEn halv million danskere følger det historiske krigsdrama ’Kampen om det tunge vand’ på TV2. Serien skildrer en af 2. verdenskrigs vigtigste sabotageaktioner i det besatte Norge.

Går sommerferien til Rjukan i Telemark kan man genopleve de dramatiske begivenheder i sporene af sabotørerne. Vemork-aktionen fandt sted i Rjukan og er omdrejningspunkt i serien. Dramaet i seks afsnit er fra i år og regnes for den måske største norske tv-succes nogensinde.

Under aktionen lykkedes det i 1943 norske faldskærmstropper at sprænge det besatte tungtvandsanlæg Vemork ved Rjukan. Ved at ødelægge adgangen til tungt vand blev der sat en stopper for Hitlers atombombe-planer.

”Man må derfor ikke snyde sig selv for en historisk vandretur ad den otte km. lange Sabotørstien, som følger den rute, de norske sabotører fulgte på deres færd fra højfjeldet Hardangervidda og ned til tungtvandsanlægget. Langs stien er der opsat info-tavler, der giver indblik i de mange udfordringer, som sabotørerne stod over for dengang”, fortæller Karin Rø, turistchef i VisitRjukan.

Fremme ved målet, der i dag fungerer som Norsk Industriarbejdermuseum, kan man både få et indblik i det norske energieventyr og i Rjukans betydningsfulde krigs- og sabotagehistorie i udstillingen ’Helter i Telemark’.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.