IC4 i drift til juletrafikken

Ifølge metroXpress har de skandaleramte tog kørt stort set problemfrit mellem Aarhus og København siden 10. december.

”Der har været enkelte forsinkelser de første dage, men det havde ikke noget med togene at gøre, men skyldtes signalfejl i Jylland. De seneste dage har der slet ikke været problemer”, siger DSBs trafikinformationschef Tony Bispeskov.

”Togene er ’nye’ og nu skal kunderne have en mulighed for at vurdere dem. Så må vi se, om driften måske skal udvides, eller om der skal ændres på den”, tilføjer han.

IC4-togene viste stor ustabilitet, da man første gang satte dem i drift i 2008. I 2011 besluttede man at tage dem ud af driften efter bremseproblemer, og siden juli i år har IC4 kun kørt med passagerer mellem Aarhus og henholdsvis Esbjerg og Aalborg.

Statistikken herfra viser, at 97% af afgangene i juli og august blev gennemført med højst seks minutters forsinkelse.

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.