Icelandair hele året til Washington D.C.

icelandair B737 Max ICE_K65819

FLYSELSKABER: Icelandair dropper vinterpausen på USAs hovedstad og vil betjene destinationen hele året.

Icelandair gør endnu en nordamerikansk rute til helårsdestination: Washington D.C. får fra næste vinterprogram op til fem ugentlige afgange.

Selskabet startede med at flyve til Baltimore, der også ligger tæt på Washington D.C., men skiftede i 2011 til at betjene Washington D.C. via dens hovedlufthavn, Dulles.

Icelandair har med undtagelse af nogle få uger i vintermånederne fløjet hele året til den amerikanske hovedstad. Washington D.C. bliver Icelandairs syvende nordamerikanske helårsdestination. De øvrige i USA er Boston, Denver, New York og Seattle samt canadiske Edmonton, ruten åbnede sidste måned, og Toronto.

Udover disse byer flyver Icelandair sæsonruter til Orlando, Anchorage og Minneapolis i USA samt Vancouver, ruten åbner næste måned, og Halifax i Canada. Dermed har Icelandair i alt flyvninger til 13 nordamerikanske destinationer.

Formålet med at øge helårsruterne er, at udjævne sæsonforskelle og bygge operationen op i vintermånederne. Ruten til Washington D.C. har givet gode resultater og det giver derfor mening, at føje byen og dermed Dulles International til helårsruterne, oplyser Icelandair.

Icelandair kom godt i gang med 2014, 1. kvartal viste en fremgang i passagertal på 11 pct. i forhold til samme periode i 2013. Knap 400.000 rejse med Icelandair fra januar til marts mod 358.000 i perioden året før. I år forventer Icelandair 2,6 mio. passagerer mod 2,3 mio. sidste år.

Icelandair fortsætter dermed sit vokseværk – til sammenligning er fartplanen i 2014 dobbelt så stor som i 2009 og 18 pct. større end i 2013.  Icelandairs flyflåde består af 21 Boeing 757.