Icelandair køber større fly

icelandairDet islandske flyselskab bryder med traditionerne, når man indsætter to nyindkøbte Boeing 767 i flyflåden, som ellers hidtil udelukkende har bestået af Boeing 757.

Samtidig er det besluttet at købe tre Bombardier Q400 til afløsning af fem gamle Fokker 50, der primært benyttes indenrigs.

“Både Boeing 767 og Q400 kan servicere markeder, som de nuværende fly ikke er i stand til. Det giver os mulighed for at gå ind på nye markeder og forbinde dem med vores eksisterende rutenet”, lyder det fra Icelandair.

I år opererer Icelandair 23 Boeing 757-200 og en enkelt 757-300. Selskabet ejer alle flyene på nær to, der leveres tilbage til leasingselskabet til efteråret. Fra foråret 2016 bliver de leasede fly erstattet af de to nye B767-300, som har 260 sæder, hvor B757-200 har 183 sæder.

“Det har været økonomisk for Icelandair at benytte en enkelt flytype, men høje load factors året rundt og et begrænset antal slots i visse lufthavne, er med til at træffe beslutningen om enkelte større fly”, siger Icelandairs CEO Bjorgolfur Johannsson.

De tre Q400 kan eventuelt indsættes på flyvninger til Færøerne, hvor Icelandair i dag flyver i code share med Atlantic Airways.

Icelandair har desuden afgivet ordrer på 16 Boeing 737MAX, som hen ad vejen skal afløse selskabets B757.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.