Icelandairs passagertal stiger

Samtidig sætter det islandske flyselskab rekord for load factor, som nåede op på 82,2%, hvilket er 5 procentpoint højere end for et år siden.

 

I maj havde Icelandair 165.240 passagerer mod 136.026 i maj 2011 og de første fem måneder i 2012 viser en samlet stigning på 19% i forhold til de samme måneder 2011. Det betyder, at 606.780 valgte Icelandair til og med maj 2012 mod 508.781 i samme periode i 2011.

 

Også antallet af turister der brugte Island som destination er steget. I maj lå det 26% højere end for et år siden og alene turister fra Nordamerika steg med 58%. Antallet af besøgende fra Nordamerika er mere end fordoblet på to år.

 

I sommerens løb har Icelandair som en ekstra service direkte fly fra Keflavik til Akureyri med op til fire ugentlige afgange frem til 30. september. Det betyder, at de rejsende slipper for at skulle køre til indenrigslufthavnen i Reykajvík. Akureyri er Islands næststørste by med 17.500 indbyggere og smukt placeret i Eyjafjördur.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.