Ikea på museum

Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Kender danskerne historien bag den bedst kendte svenske virksomhed og dens succes i den danske boligindretning? 30. juni åbner Ikea Museum i Småland og viser historien bag de prisvenlige møbler.

Ikea er stille og roligt flyttet ind i hjem over hele verden, ikke mindst de danske. Nu rykker 70-årige Ikea på museum i Älmhult med en unik samling af møbler og ting som udstilles på det 7.000 m2 nye museum.

Her lægges vægt på at fortælle om både succes’er og fiaskoer gennem tiden. Der vises eksempler på nutidige og gamle hits, og gæsterne indvies i ’Demokratisk Design’, som repræsenterer den rette kombination af form, funktion, kvalitet, bæredygtighed og lav pris.

Gamle piber fra 50’erne, som indgik i sortimentet, køkkenskabe fra 40’erne, som revolutionerede den måde vi opbygger et køkken på og masser af møbler fra Demokratisk Design udstilles. Museet viser de mange forskellige faser, Ikea har haft.

Ikea-museet indrettes i den bygning, hvor det allerførste Ikea-varehus åbnede i 1958. Det udvendige af bygningen er tilbageført til det oprindelige udseende, mens det indvendige matcher kravene til et moderne museum.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.