Ikea på museum

Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Ikea gennem tiderne. Sirikit sofa og Ingo bord. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016

Kender danskerne historien bag den bedst kendte svenske virksomhed og dens succes i den danske boligindretning? 30. juni åbner Ikea Museum i Småland og viser historien bag de prisvenlige møbler.

Ikea er stille og roligt flyttet ind i hjem over hele verden, ikke mindst de danske. Nu rykker 70-årige Ikea på museum i Älmhult med en unik samling af møbler og ting som udstilles på det 7.000 m2 nye museum.

Her lægges vægt på at fortælle om både succes’er og fiaskoer gennem tiden. Der vises eksempler på nutidige og gamle hits, og gæsterne indvies i ’Demokratisk Design’, som repræsenterer den rette kombination af form, funktion, kvalitet, bæredygtighed og lav pris.

Gamle piber fra 50’erne, som indgik i sortimentet, køkkenskabe fra 40’erne, som revolutionerede den måde vi opbygger et køkken på og masser af møbler fra Demokratisk Design udstilles. Museet viser de mange forskellige faser, Ikea har haft.

Ikea-museet indrettes i den bygning, hvor det allerførste Ikea-varehus åbnede i 1958. Det udvendige af bygningen er tilbageført til det oprindelige udseende, mens det indvendige matcher kravene til et moderne museum.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.