Ikke en krone til kroerne

kongekrone_nymFolketinget har afvist et forslag om at give de kongeligt privilegerede kroer ret til at anvende den lukkede krone.

Det var Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative, der havde fremsat et beslutningsforslag: “Folketinget pålægger regeringen at sikre, at de kongeligt privilegerede kroer fortsat skal kunne anvende den lukkede kongekrone i deres logo, på deres bygninger, brevpapir, hjemmesider m.v.”

Men kun de nævnte partier bakkede op, selv om flere kulturordførere i de seneste uger har givet udtryk for, at de finder det helt ude af proportioner, at Rigsarkivet på statens vegne kræver kronerne fjernet, skriver Jyllands-Posten.

Enhedslistens kulturudfører Jørgen Arboe-Bæhr har tidligere til Jyllands-Posten sagt: ”Jeg synes, at Rigsarkivet skal stikke piben ind. Kroen er en del af vores kulturarv, og de vil ikke misbruge statens varemærke. Hvis det bliver nødvendigt, så skal vi ændre straffeloven, så kroerne også i fremtiden kan bruge deres lukkede krone. For mig at se, så handler det jo om kroernes ytringsfrihed, og det vil jeg forsvare.”

Den socialdemokratiske kulturordfører Troels Ravn har til Jyllands-Posten blandt andet sagt: “Jeg er enig med kroejerne, historikere og andre i, at det er et stykke væsentligt dansk kulturarv, der bør værnes om.”

Til TV2 Nordjylland sagde formanden for kulturudvalget Flemming Møller Mortensen i april, at han “bakker op om forslaget.”, men da beslutningsforslaget i går var til afstemning fik det ingen opbakning af hverken Enhedslisten eller Socialdemokraterne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.