Ikke plads til lange navne

Direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, siger til nyhedsbureauet Newspaq, at det er et gammelt og velkendt problem, at der ikke er plads, og at det kan skabe problemer. Han henviser til, at begrænsningen i navnelængden blev indført i 1970’erne, da der ikke var samme fokus på sikkerheden som i dag, skriver avisen.dk.

Problemet oplevede en dansk familie på fire, da de bestilte fly-billetter til Nice. De tre billetter kom på mail, mens den fjerdes navn ikke kunne stå på billetten på grund af længden, så den skulle komme med posten, hvilket den dog ikke gjorde, hvilket fik familien til at strande i lufthavnen.

Problemet kommer dog ikke bag på navneforsker Michael Lerche Nielsen på Københavns Universitet, for danskerne har fået hang til længere navne, som giver problemer for adskillige når der handles og skal udfyldes formularer på nettet. Med hensyn til flybilletter er personalet i lufthavnen pligtigt til at kontrollere nøjagtigheden af navnet på billetten i forhold til passet.

Danskerne gifter sig til længere navne og udstyrer børnene med mellemnavne og fars og mors efternavn med bindestreg ligesom stjernerne i Hollywood. Også kongefamiliens lange navne bidrager til trenden.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.