Indrejsekontrol fældede terrormistænkt

Myndighederne havde en mistanke til Headley på forhånd og benyttede indrejsekontrollen til at stille ham spørgsmål om singøren og laden, skriver politiken.dk.

 

Han var på vej hjem fra sit andet besøg i Danmark, hvor han havde overvåget og filmet Jyllands-Postens kontor i København som follow-up på sit første besøg i København og Århus. På det andet besøg angav han at ville købe annoncer i J-P for organisationen ’First World Immigration Service’.

 

De historie holdt han sig til ved indrejsen, men da myndighederne i hans bagage ikke kunne finde materiale om organisationen eller om hans samarbejde med Tahawwur Hussain Rana, satte det skub i efterforskningen, fortæller Wall Street Journal.

 

Ved hjemkomsten i oktober fra endnu en rejse, og her fandt myndighederne et fotokopi af Jyllands-Postens forside, et gadekort over København og 10 videoklip fra hovedstaden.

 

Siden er det kommet frem, at han har benyttet lignende metoder til at rekognocere i Mumbay op til den voldsomme terrorhandling i november 2008, hvor 166 blev dræbt.

Skrevet af Flemming Juul