Indvandrere og ufaglærte i turismejob

Specielt på arbejdsmarkedet for folk med indvandrerbaggrund og for ufaglærte er turistbranchen langt forud for andre brancher og beskæftiger tre gange så mange med indvandrerbaggrund og dobbelt så mange ufaglærte som erhvervslivet i øvrigt. I erhvervet har 20% udenlandsk baggrund og halvdelen af de ansatte er ufaglærte, skriver politiken.dk.

 

Turisterhvervene beskæftiger direkte eller indirekte 127.000 danskere. Siden 2000 har Danmark mistet 20% af de udenlandske turister, hvilket har reduceret omsætningen i erhvervet med 10,4 milliarder kroner. Hvis Danmark havde holdt trit med det øvrige EU, ville der være yderligere 16.700 jobs i erhvervet i dag.

 

Ifølge professor i erhvervsøkonomi på Roskilde Universitet bør man være mere opmærksom på, at turismen er blandt de erhverv med størst potentiale til vækst i beskæftigelsen fordi der i høj grad er tale om manuel service.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.