Ingen reaktion fra Anatolien Rejser

Men møder man op på bureauets adresse på Vesterbrogade i det centrale København, er det ikke travlhed, der præger forretningen – der er nemlig ingen personer.

 

Anatolien Rejsers indehaver, Hikmet Cengiz, har i sidste uge forklaret til bl.a. Rejsegarantifonden, at man på grund af dårlig belægning har aflyst sine flyvninger i august. Det går ud over formentlig flere hundrede danskere, der nu enten er strandet i Tyrkiet, eller som møder op i danske lufthavne, blot for at erfare, at der ikke er noget fly. I hvert fald melder Rejsegarantifonden om at mindst 50 danskere har henvendt sig telefonisk til fonden med spørgsmål eller for at få hjælp.

 

Bureauet blev i foråret slettet som medlem af garantifonden. Fonden oplyser af princip ikke om årsagen hertil i konkrete tilfælde, men der er oftest tale om bankgarantier, der ikke holder, om revisorerklæringer som ikke bliver indleveret eller om andre regnskabsmæssige problemer.

 

Anatolien Rejser sælger derfor kun flybilletter, og det er åbenbart en risikabel affære at købe sådanne billetter af bureauet. Ydermere er de rejsende dårligt stillet, fordi hverken Rejsegarantifonden eller Pakkerejseankenævnet kan hjælpe de nødstedte rejsende, der nu må købe nye flybilletter af egen lomme, for at komme af sted – eller hjem til Danmark.

 

Stand By har i dag undersøgt i Sø- og Handelsretten, om der skulle være afsagt et konkursdekret over Anatolien Rejser, men det er ikke tilfældet. Og retten vil ikke oplyse, om der er indgivet konkursbegæring.

 

Rejsebureauets hjemmeside fungerer stadig, og for de modige er det muligt at købe flybilletter direkte via websiden. Stand By har således i dag booket en returbillet til Alanya i september for én person, til en samlet pris af 3.309 kr. Bookingen er gennemført, dog uden at redaktionen har overført de 3.309 kr. til rejsebureauet.

 

Vi har i dag forsøgt at få en kommentar fra Anatolien Rejsers indehaver, Hikmet Cengiz, men det er ikke lykkedes at træffe ham, hverken på rejsebureauet eller telefonisk.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.