Interkontinentale prisfald

Det er bl.a. Turkish Airlines, der presser priserne, idet selskabet udbyder særdeles lave billetpriser til Bangkok, Beijing og Johannesburg. Men også Air France KLM ligger godt til med en ny priskampagne.

Der er mange bemærkelsesværdigt priser. Eksempelvis en returbillet med American Airlines fra Hamburg til Los Angeles for 2.777 kr. Fra Danmark har Swiss tilbud til Dubai på 2.841 kr., mens en returrejse til Tokyo med Japan Air Lines fra København via London kan gøres for 4.875 kr.

 

På Europa-flyprisindekset er Norwegian dominerende. Selskabet er billigst på seks af ti storbyer fra København. Norwegian er også med til at trække billetpriserne fra Aalborg ned, idet selskabets gennemgangspriser via København til Oslo, Prag, Rom og Stockholm er de mest konkurrencedygtige fra den nordjyske lufthavn.

Billund og Århus har med Ryanair fortsat de billigste billetter til London og Barcelona med priser på kr. 158 og kr. 482 henholdsvis kr. 494.

Udviklingen i det europæiske flyprisindeks viser, at Københavns Lufthavn har de laveste flypriser fra Danmark med en gennemsnitspris i Europa-indekset på 740 kr. pr. billet, næstbilligst er Billund Lufthavn med en gennemsnitspris på 1.262 kr., mens Aalborg og Aarhus kommer sidst i rækken med gennemsnits-priser på ca. 1.520 kr. Den nordtyske lufthavn i Hamburg kan præstere gennemsnitspriser på 972 kr.

Den seneste udgave af Dansk Flyprisindex tager udgangspunkt i rejse-uge 36 fra 31. august til 6. september. Uge 32 er defineret som index 100. Indexet udarbejdes af Travelmarket.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.