International Turisme fortsætter væksten i 2013

De internationale turistankomster steg med 4% i 2012 og nåede 1,035 milliarder ifølge de seneste opgørelser i UNWTO World Tourism Barometer.

Vækstøkonomier (+4,1%) genvandt føringen over traditionelle økonomier (+3.6%), med Asien og Stillehavsområdet som de stærkeste. Væksten ventes at fortsætte i 2013, kun lidt under niveauet for 2012 (+3% – +4%) og som nævnt i UNWTOs langtids-forventninger.

Med ekstra 39 millioner internationale turister oversteg antallet af internationale turistankomster 1 milliard for første gang i historien i 2012.

Asien og Stillehavsregionen (+7%) klarede sig bedst, ,ems under-regionerne Sydøstasien, Nordafrika (begge med +9%) og Central- og Østeuropa (+8%) toppede rangfølgen.

UNWTO forventer, at de internationale turistankomster vil stige med 3-4% i 2013. Forventningerne bekræftes af UNWTOs Confidence Index. Over 300 eksperter verden over mener, at udsigten for 2013 ligger stort set på niveau med 2012.

Forventningerne er størst for Asien og Stillehavsregionen (+5 – 6%), fulgt af Afrika (+4 – 6%), Amerika (+3 -4%), Europa (+2 – 3%) og Mellemøsten (0 – +5%).

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.