International turisme vokser med 4,6%

Paris turisterAntallet af internationale turistankomster steg i første halvår 2014 med 4,6% ifølge de seneste opgørelser fra  UNWTO World Tourism Barometer.

Destinationer verden over havde 517 millioner internationale turister mellem januar og juni, 22 millioner flere end i samme periode for et år siden.

Den regionale vækst var stærkest i Amerika med +6% fulgt af Asien og stillehavsområdet med +5% ligesom Europa. Underregionerne Sydasien og Nordeuropa klarede sig bedst med +8%, mens Nordøstlige Asien og Sydeuropa øgede med +7%.

UNWTO generalsekretær Taleb Rifai: “Trods politiske og økonomiske udfordringer er antallet af internationale turister steget med omkring 5% årligt siden 2010, en trend, der smitter af på økonomisk vækst, øget eksport og øget beskæftigelse”.

Turisternes stigende forbrug på rejser fortsætter i 2014. Her ligger Italien og Australien i toppen med henholdsvis +8 og +7 procent, fulgt af USA med +5% og Frankrig og Canada med hver +3%.

Efterspørgslen fra vækstmarkederne er fortsat stærk, om end væksten er knap så udpræget som for et år siden. Kinas udgifter til udenrigsturisme steg med 16% i første halvdel af 2014 mod 26% i hele 2013, mens Ruslands udgifter til udenlandsturisme steg med 4% i første halvår 2014 mod 25% sidste år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.