International vækst i turisme på 4,3%

kinesiske-turisterIfølge UNWTO World Tourism Barometer var væksten for årets første otte måneder især drevet frem af vækst i Europa, som fulgte de seneste års trend.

Antallet af internationale turister fra januar til og med august rundede 810 millioner, hvilket er 33 millioner flere end i samme tidsrum for et år siden.

Europa, som er verdens mest besøgte region, havde en solid vækst på 5% i internationale turistankomster. Asien, Stillehavsområdet, Amerika og Mellemøsten havde hver en vækst på 4%, mens de tilgængelige tal for Afrika antyder en nedgang på 5%.

Euro-landene har stadig fordel af en svagere valuta og fortsat økonomisk vækst Central- og Østeuropa (+7%) vendte tilbage efter sidste års nedgang. Nordeuropa (+6%), Sydeuropa (+5%) og Det vestlige Europa (+4%) opnåede alle sunde resultater. De 28 EU-lande nåede en vækst på 6% og overgik det regionale gennemsnit.

Asien og Stillehavsregionen havde en vækst på 4%. Oceanien (+7%) lå i spidsen fulgt af Sydøstasien med 6%, hvor Thailand vendte stærkt tilbage. Ankomsterne steg med 4% i Sydasien og med 3% i Nordøstasien, hvor Japan viser ekstraordinær vækst.

Caribien og Mellemamerika (+7%) havde den højeste vækst i Amerika, mens Sydamerika (+4%) ramte gennemsnittet og Nordamerika (+3%) gik tilbage på grund af færre ankomster til USA.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.