Irak ønsker tidligere fly-levering

Mens andre flyselskaber står i kø for at udsætte eller aflyse fly-leverancer beder Iraqi Airways nu om at få fremrykket leveringen af i hvert fald en del af de 55 fly, selskabet har bestilt hos Boeing. Der er tale im fly af typerne 737, 777 og 787, som efter planen skulle leveres i 2013, men som man gerne ser leveret allerede i år.

Iraqi Airways ejer i dag blot fire forældede fly og er derfor afhængig af leasede fly, hvilket gør driften alt for kostbar. Boeing har lovet at undersøge mulighederne for tidligere leveringer.

For halvandet år siden havde det irakiske flyselskab blot seks internationale ruter til Amman, Damaskus, Beirut, Dubai, Teheran og Cairo. Siden er der kommet flere nye destinationer til, og selskabet flyver i dag på ruter til Danmark, Tyrkiet, Tyskland, Grækenland, Østrig, Kuwait, Qatar, Bahrain og Pakistan. Hertil kommer en aftale om at åbne en rute til Storbritannien, samt en foreløbig aftale om ruteflyvning til USA.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.