Iran vil købe 80-90 fly om året

Iran_Air_Boeing_707-300_ManteufelDet er planen at købe op til 90 fly om året hos Airbus og Boeing for at opgradere landets antikverede flyflåde. Købene sættes i værk så snart de vestlige sanktioner ophæves.

“Iran vil købe 80-90 fly fra de to største producenter som første fase i renovering af landets flyflåde”, siger Mohammad Khodakarami, direktør for Irans civile luftfartsmyndigheder.

Sidste måneds aftale mellem Tehran og stormagterne har givet forventninger om, at de økonomiske sanktioner bliver løftet – måske allerede fra årets slutning, og det giver forhåbninger om en løbende fornyelse af landets passagerfly, der har en gennemsnitsalder på 23 år.

“Vi vil købe lige mange fly fra hver af de to store producenter, så vi inden for en periode på fem år kan købe 300 nye passagerfly”.

Flykøbene skal finansieres dels gennem leasing, udenlandske lån og iranske statsmidler.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.