Irenes efterdønninger tvinger cruiseskibe til at ændre ruter

Orkanen Irene er trukket væk fra amerikanske, canadiske og caribiske kyster, og nu arbejdes der på højtryk på at reparere sidste uges skader.
Blandt flere andre har øen Half Moon Cay i Bahamas valgt at forblive lukket for krydstogtskibe indtil 4. september, hvilket bl.a. tvinger tre Carnival-skibe til at gå glip af stop på den destination i indeværende uge.

Holland America Line, der ejer øen, fortæller ellers, at skaderne var begrænsede, og selskabets heste, der anvendes til rideudflugter, var uskadte efter stormen.

Norwegian Cruise Lines´ Great Stirrup Cay er heller ikke gået ubeskadiget hen – her er blandt andet dykkercenteret beskadiget, men selskabet forventer at genåbne senest lørdag for at tage imod Norwegian Sky.

"Vi har et team af folk på øen, der arbejder ihærdigt på at få øen op at køre igen," skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Dog har de måttet aflyse to besøg: Norwegian Jewel, som skulle lægge til i dag, tirsdag, og Norwegian Sky´s besøg onsdag. Skibene vil i stedet bruge en ekstra dag på havet.

Stormen har også lukket Disney Cruise Lines´ Castaway Cay, her var skaderne dog minimale.

Til gengæld vil Royal Caribbeans´ private ø CocoCay være åben i morgen, når Monarch of the Seas har planlagt at lægge til. Til gengæld springer Freedom of the Seas sit planmæssige stop over, og har i stedet planlagt besøg i Nassau.

Også Carnival Valor, som skulle være sejlet ud på et syv-dages cruise fra Miami, aflyser sit besøg til Half Moon Cay og vil ligeledes svinge forbi Nassau, Bahamas – ligesom Carnival Miracle, på et planlagt otte-dages cruise ud af New York, springer Half Moon Cay over, og tilbringer i stedet en dag på havet.

Carnival Glory, som er midt i et cruise ved Canadas kyster, annullerer et planlagt besøg i St. John, New Brunswick, i dag og vil i stedet overnatte i Halifax, Nova Scotia.

 

Skrevet af redaktionen