Isbjørn angreb turister

Skilt_isbjørnSolformørkelsesturister på Svalbard er ikke forberedte på den barske natur. En tjekkisk turist blev kvæstet, da en isbjørn gik til angreb mod en gruppe campister.

”Manden fik skader i ansigtet og på sin ene arm, mens bjørnen senere blev skudt”, fortæller politiinspektør Sidsel Svarstad til AFP.

Flere tusinde turister er valfartet til Svalbard for at opleve den totale solformørkelse i dag. Den norske øgruppe har et rigt dyreliv og tusinder af isbjørne, men mange af de turister, som nu besøger Svalbard, er slet ikke forberedte på farerne i naturen.

”De, der kommer til Longyearbyen nu er her ikke primært for at besøge Svalbard og Arktis. Andre turister, som kommer hertil, er for langt de flestes vedkommende vel forberedte”, siger turistchef Ronny Brunvoll.

Myndighederne på Svalbard advarer besøgende mod at begive sig ud i den fri natur på egen hånd. Det går ganske enkelt ikke at opføre sig som en almindelig campingturist, advarer man ifølge travelreport.se.

”De, som absolut vil ud i naturen skal sørge for at have den rette udrustning og ikke mindst isbjørnesikring, GPS og helst en nødsender”, säger Ronny Brunvoll till NTB.

”Isbjørnesikring” betyder, at man bør være bevæbnet med gevær og knaldpatroner, som kan skræmme isbjørnene bort.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.