Ishotellet lever videre

Nu åbner hotellet for sommeren og det med bl a Absolut Icebar Jukkasjärvi. Man møder et kunstprojekt og får en drink ’in the rocks’ serveret i fem minusgrader. Temaet for baren bliver naturligvis ’Sommer’.

 

Isbaren er iskunstnernes frie fortolkning aa sommeren oversat til is og sne. Her er værker som ’Pigen med blomsten’ og ’Sommersol’ skabt af iskunstneren Lena Kriström, samt ’Sommerelv’ af Mats Indseth og ’Sommariform’ af Sofie Ruotsalinen.

 

”Det er glædeligt at vi nu kan vise sne- og iskunst også om sommeren. Det giver en følelse af det store kunstprojekt som Ishotellet er om vinteren”, siger Lena Kriström, iskunstner på Ishotellet.

 

I entréen får gæsten en varm kappe og vanter. Herefter er det blot at prøve nogle af drinksene serveret ’in the rocks’ og slå sig ned i en af is-lænestolene.  Rundt omkring findes kunstværkerne og tusinder af tons sne og ægte Torneelvs-is. Også en iskrystalkrone fra vintersæsonens Ishotel har overlevet i en hvælving, der er opført af ’snis’, en perfekt blanding af sne og is.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.