Island skyder frem som turistmål

islandIsland var et af de lande, der blev hårdest ramt af finanskrisen 2008, men landet har arbejdet hårdt på at genvinde fodfæste og her har turismen spillet en stor rolle.

Islands gletsjere og vulkaner er traditionelle turistattraktioner – mindre kendt er, at Reykjaviks natteliv og restauranter tiltrækker en stor del af de besøgende, rapporterer nyhedsbureauet Bloomberg.

Turismen er rykket op som Islands vigtigste sektor, forbi aluminiumproduktion og den traditionelle fiskeindustri. I år ventes antallet af turister at stige med 40% fra sidste års rekordhøje 1,3 millioner besøgende. I en analyse fra Islands næststørste bank, Islandsbanki, ventes også antallet af turister i 2017 at stige med yderligere 35%.

”Turisme er en af de mest lovende sektorer i Island i dag”, siger Tryggvi Thor Herbertsson, rådgiver for statsministeren under finanskrisen men nu medejer af en restaurant i Reykjavik.

Men der er udfordringer. En af dem er en alt for stærk islandsk krone. Efter finanskrisen indførte Island kapitalkontrol, som forbød store kapitalflytninger over grænserne. Det forhindrede kronen i at blive svækket yderligere. Kapitalkontrollerne findes stadig, men Island har tidligere i år bebudet, at de skal reduceres.

En anden udfordring er overkapacitet. Antallet af flyselskaber, som flyver til Island er steget fra syv til 25 de seneste syv år. Antallet af biludlejningsselskaber er tredoblet mellem 2003 og 2015 og 2.450 hotelværelser ventes af komme til frem til 2018, skriver Bloomberg.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.