Islandske Fons i konkurs

Investeringsselskabet Fons Eignarhaldsfelag HF er tilsyneladende erklæret konkurs ved retten i Reykjavik i fredags. Det skriver i hvert fald det svenske erhvervsrejsebureau Ticket på sin hjemmeside, der citeres i flere svenske medier. Til gengæld findes der ingen omtale af konkursen i islandske medier, og det er ikke muligt at komme i kontakt med hverken ansatte eller ledelse i Fons, herunder Palmi Haraldsson.

 

Fons HF tabte store summer da lavprisselskabet Sterling gik konkurs sidste efterår, og investeringsselskabet har desuden lidt massive tab i kølvandet på den islandske mastodont Baugur Group og investeringsselskabet Stodir.

 

Blandt aktiverne i Fons HF var, indtil i januar måned, det islandske lavprisselskab Iceland Express. Men flyselskabet har i al ubemærkethed fået nye ejere allerede i januar måned, og ejes nu af et investeringsselskab ved navn Fengur Invest. Hvem der står bag Fengur er endnu uklart.

 

Til gengæld ejes danske Hekla Travel 100% og det børssnoterede svenske rejsebureau Ticket med små 30% stadig af det konkursramte Fons. Begge selskaber oplyser, at deres fortsatte drift er helt upåvirket af konkursen, og at man blot imødeser en ny aktionærkreds i den nærmeste fremtid.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.