Iværksætterkursus skal styrke turismen

Væksthus Nordjylland, Infolink kurser, Aalborg Samarbejdet, Aalborg Handelsskole og VisitNordjylland har indgået et samarbejde om et kursusforløb for nystartede eller kommende iværksættere med fokus på oplevelsesindustrien.

Et iværksætterforløb inden for turisme og oplevelsesøkonomi starter den 5. februar i Aalborg. Forløbet er målrettet til dem, der ønsker at være selvstændige inden for turismebranchen og dermed styrke turismen i Nordjylland.

Forløbet strækker sig over otte gange og henvender sig til alle, der enten lige har startet egen virksomhed eller drømmer om at gøre det. Det overordnede fokus er kulturforståelse, værtsskab og salg til turister. I løbet af de otte kursusgange vil iværksætterne blive klogere på juridiske forhold, økonomi, forsikring og meget mere. Engagerede eksperter vil undervise og rådgive kursisterne.

De kommende oplevelses-iværksættere vil desuden have mulighed for at skabe et netværk blandt medkursister. Det kan være en fordel i en startfasen, men også i et eventuelt fremtidigt samarbejde.

”Målet er også at styrke turisme- og oplevelsesindustrien i det nordjyske,” siger Karina Beck, projektleder hos VisitNordjylland og en af initiativtagerne til forløbet: ”Turismen er en vigtig kilde til øget vækst i vores region, og det vil vi naturligvis gerne fremme bedst muligt”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.