Jellingstenene hitter på YouTube

Jellingestenene og Harald Blåtand hitter i stor stil på YouTube. Det sker, efter britiske Tom Scott, som har mere end 700.000 følgere på YouTube, har været i Jelling for at se de to runesten.

I sin video forklarer han sine følgere om stenenes baggrund, og historien om, hvordan den danske konge endte med at lægge navn til bluetooth-teknologien, som forbinder computere med telefoner, telefoner med højtalere osv.

Tom Scott fortæller, hvordan Jim Kardarch fra virksomheden Intel, som arbejdede med netop den teknologi, fik idéen. I begyndelsen var navneforslagene til den nye teknologi Low Power RF og MC-Link, men da Kardarch hørte historien om Harald Blåtand, der oversat til engelsk kaldes ‘Harald Bluetooth’, endte han med at bruge ‘bluetooth’ som kodenavn for teknologien, skriver bt.dk..

Da teknologien skulle slippes løs, brugte han navnet Bluetooth – og det velkendte bluetooth-logo er en sammensætning af runebogstaverne H og B, der er lagt ind over hinanden.

Tony Scotts video er på under et døgn set af mere end 269.000 på YouTube og den har fået flere brugere til spørge ind til både Harald Blåtand og Jelling.

På museet Kongernes Jelling er man glade for besøget og den følgende omtale, men direktør Morten Teilmann-Jørgensen erkender, at de ikke vidste, at de havde en internetsensation på besøg.

”Vi finder først ud af, hvem han er, da han er halvvejs ude af døren. Gamle folk som mig er ikke helt opdateret på, hvem der er store på Youtube. Så jeg måtte lige tjekke op på, hvem Tom Scott er. Det viste sig, at det var en mand med over 700.000 følgere”, fortæller han til DR.

Bluetooth logo.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.