Johnnie Walker lukningstruet

Adskillige tusinde indbyggere og whisky-entusiaster demonstrerede søndag imod alkohol-giganten Diageos planer om at lukke det historiske destilleri, som indbyggerne er afhængige af på mere end en måde, skriver borsen.dk.

Lukningen er led i en plan om at lukke flere destillerier i Vestskotland og samle produktionen i moderne anlæg længere mod øst.

 

Demonstrationen havde tilslutning af fagforeninger, politikere og flere kendte skotter, som vil bevare det historiske anlæg – ikke mindst fordi Diageo sidste år havde et overskud på mere end 20 milliarder kroner og derfor ikke har akut behov for lukningerne, som vil ramme både de ansatte, lokalområderne og den ikke ubetydelige whisky-turisme.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.