Julefrokost-arrangør beskyldes for vildledende annoncering

julefrokostHOTELLER: Horestas Konkurrenceudvalg har bedt Forbrugerombudsmanden undersøge, at eventbureauer annoncerer julefrokostarrangementer på kendte københavnske hoteller til priser uden moms. ”Det er i strid med markedsføringsloven samt vildledende og konkurrenceforvridende,” lyder det fra Horesta.

Ifølge Horesta gælder de kritisable forhold særligt i forhold til restaurationsbranchen, når eventbureauer – og andre – markedsfører julefrokostarrangementer til priser, som ikke indeholder moms, og hvoraf det ikke klart fremgår, om tilbuddet alene er til erhvervsdrivende. Det skriver Horestas nyhedsbrev.

”Ifølge markedsføringsloven skal man ved annoncer om salg af varer og ydelser rettet mod private forbrugere tydeligt oplyse den samlede pris for varen/ydelsen inklusive gebyrer, omkostninger, moms og alle andre afgifter,” påpeger Horesta og tilføjer:

”Af nogle af annoncerne fremgår det klart, at også private kan benytte tilbuddet på trods af, at udbudsprisen ikke er oplyst inkl. moms. Dertil kommer, at selv om det er en virksomhed, der køber julefrokosttilbuddet, vil virksomheden kun kunne fratrække 25 pct. af momsudgiften, da der er alene er 25 pct. fradrag for momsen på restaurationsydelser. Når der oplyses en pris helt uden moms, er det således vildledende,” hedder det.

Forbrugerombudsmanden har meddelt Horesta, at han vil kigge på sagen.

Bag flere af julefrokost-arrangementerne står firmaet Grunk Event.

En højtstående branchekilde i hotelbranchen sagde i går til standby.dk:

”Jeg kan frygte, at eventmagerne bag disse julefrokoster på københavnske hoteller forsøger at rulle deres likviditet ved at få depositum fra dem, der køber plads til arrangementerne. Dermed får de flere penge at annoncere for.

Men med de priser, de tilbyder, kan regnestykket ikke hænge sammen – når man ved, hvad de bookede kunstnere (f.eks. Sanne Salomonsen, Martin Brygmann, DJ Onetime og Stagebreakers) koster. Jeg tror, at de bookede hotellers eventafdelinger har sovet i timen – for dette kan gå rigtig galt.”

Alene Grunk Event tilbyder fem aftener med julefrokoster på Hotel d’Angleterre for 1.400 kr. pr. person, ni aftener på Hotel Scandinavia for under 1.000 kr. pr. person og 11 aftener på Marriott-hotellet, oplyser branchekilden og tilføjer, at tre af datoerne optræder orkestret Stagebreakers samme aften. ”De får godt nok travlt,” lyder det.