Julegaver købes i udlandet

julegaverFlere vælger at kombinere en weekendtur med julegaveindkøb i Europas storbyer. De mest populære byer er Flensborg, London og Lübeck, viser en undersøgelse fra Apollo.

10% af danskerne vil ifølge undersøgelsen i år købe nogle eller alle deres julegaver i udlandet.

De stemningsfyldte julemarkeder i Nordtyskland lokker mange af os ned over grænsen. Det tyder på, at Flensborg får besøg af flest juleshoppere, mens Lübeck, Hamborg og Berlin indtager tredje-, fjerde- og femtepladsen i år.

På andenpladsen er evigt populære London, der med sine shoppingmuligheder, museer og restauranter ser ud til at tiltrække mange julehandlende. Det engelske pund er faldet drastisk det seneste år, hvorfor mange aner en billigere shoppingtur til London.

“London er utroligt populær netop nu, men rigtig mange vælger en hurtig sviptur ned over grænsen. Det er især Flensborg, Hamborg og Lübeck, der er populære med deres traditionsrige julemarkeder. Vi oplever også et stigende salg af billetter til Barcelona og Rom, hvilket kan skyldes, at rejselystne danskere længes efter lunere vejr,” siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo.

Når de shoppeglade danskere drager på storbyferie, forventer 49% at have bløde pakker med hjem. 30%

har planer om at købe madvarer, mens 22% har skønhedsprodukter og 20% har sko i bagagen, når de vender hjem fra deres juletur.