København dropper nye bycykler

Ifølge DR Nyheder har et flertal i Københavns Borgerrepræsentation indgået et budgetforlig for 2013, som skrotter fornyelsen af bycyklerne.

 

Kommunikationschef for Cyklistforbundet, Frits Bredal, kalder beslutningen tragikomisk fordi planerne om nye bycykler har været flere år undervejs, skriver politiken.dk.

 

Bycyklerne gjorde København verdensberømt, da de blev introduceret i 1995, da øbenhavn var den første by i verden med gratis cykler til borgere og turister. Det inspirerede storbyer som Barcelona, London og Paris til at tage idéen op med stor succes.

 

Og der var bred enighed om, at Københavns 2.000 bycykler trængte til en udskiftning og et mere moderne betalingssystem, i stil med andre storbyer, som har moderne cykler, der betales med kreditkort.

 

Urban mobility-ekspert Mikael Colville-Andersen siger til DR Nyheder, at København er ved at miste sin position som den mest cykelvenlige by – overhalet af Paris, Barcelona, Budapest og Dublin.

.

”Det har ingen troværdighed, at markedsføre sig som førende cykelby med de mest umoderne bycykel systemer”, understreger Frits Bredal.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.