København nomineret som miljøhovedstad

I alt 35 europæiske byer har deltaget i konkurrencen "European Green Capital". Foruden København er følgende byer nomineret: Amsterdam, Oslo, Stockholm, Bristol, Freiburg, Hamburg og Münster.

 

Udvælgelsen af de nominerede er baseret på 10 grønne indikatorer, hvor København scorede særlig højt. Bedømmelsesudvalget har ikke kun set på byernes nuværende miljøstatus, men også på planlagte og fremtidige aktiviteter til forbedring af bymiljøet. De ti indikatorer omfatter: Offentlige transportmuligheder, grønne områder til borgerne, luftkvalitet, støjforurening, affaldshåndtering, vandforbrug, spildevandshåndtering, bæredygtig udnyttelse af jorden, miljøledelse og lokale bidrag til bekæmpelse af globale klimaforandringer.

 

"Det er en flot anerkendelse af mange års indsats for at gøre København til en af verdens bedste byer at leve og arbejde i. Nomineringen viser, at København er ved at få et internationalt ry som en by, hvor livskvalitet og godt miljø går hånd i hånd. Vi mærker for eksempel, at mange besøgende hæfter sig ved vores cykelkultur, havnebadet og de mange vindmøller lige uden for byen, som noget helt unikt for en by af Københavns størrelse," siger Peter Rømer Hansen, Udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen.

Skrevet af Christian Peschardt