København på vej mod 10 millioner overnatninger

Det kom frem på Wonderful Copenhagens repræsentantskabsmøde, der bl.a. havde besøg af chef for European Cities Marketing, Garry White, som talte om Københavns muligheder i fremtidens turisme.

 

De kommende år er der gode muligheder for, at fortsætte væksten i Københavns turisme, så antallet af hotelovernatninger runder 10 mio. inden 2020 mod de nuværende cirka 8 mio.

 

Det fastslog adm. direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, på årets repræsentantskabsmøde.

 

”For tyve år siden lå hovedstadens turisme nærmest i dvale. Men siden midten af 1990erne er turismen blevet en vigtig vækstskaber for hovedstaden og hele Danmark,” sagde Lars Bernhard Jørgensen og henviste bl.a. til, at kapaciteten i hovedstadens hotelværelser fra starten af 1990’erne til nu er steget fra 7.000 til 19.000, og at København i samme periode har etableret sig som Nordens førende krydstogtdestination og en af verdens ledende konferencebyer.

 

De seneste 10 år, hvor verden har været hårdt ramt af nedgang i form af finanskrise, fugleinfluenza og andre udfordringer, har hovedstadens turisme alligevel leveret en gennemsnitlig årlig vækst i overnatninger på 3,8 pct. 

 

”Med en fortsættelse af den vækst, vil vi ramme 10 mio. overnatninger i 2019. Med det overnatningstal vil turismen i Hovedstaden bidrage med en turismeøkonomisk omsætning på cirka 40 mia. kr. årligt, mod de nuværende cirka 30 mia.,” sagde Lars Bernhard.

 

Ifølge Garry White, chef for European Cities Marketing, sammenslutning af europæiske byers turistorganisationer, har verdens byer vækstmuligheder. I dag bor 52 pct. af jordens befolkning i byer, i 2020 er det ifølge beregningerne 75 pct.

Skrevet af redaktionen