Kæmpebøde til EasyJet

EasyJet er i Frankrig idømt en bøde på 60.000 Euro – 446.000 kroner – for at afvise en fysisk handicappet passager under henvisning til ’sikkerhedsgrunde’.

Kriminalretten i Bayonne i et sydlige Frankrig afhørte personalet omkring afvisningen af 55-årige Joseph Etcheveste i Biarritz i juli 2010 fordi han var uden ledsager.

“EasyJet afviste at lade min klient komme ombord fordi de påstod, at der var tale om en sikkerhedsrisiko. De har stadig ikke været i stand til at forklare, hvilke risici, der var tale om”, sagde Etchevestes advokat Anne-Marie Mendiboure i retten.

Flyselskabet blev i december 2015 idømt en bøde på 70.000 Euro for at afvise tre handicappede med samme begrundelse, og ifølge avisen The Guardian, har de ansatte i flyselskabet fastholdt, at de blot har benyttet sig af flyselskabets interne regler.

Etcheveste var i sin tid assistent for den baskiske separatistleder Philippe Bidart og blev delvist lammet af skud i rygsøjlen, da han blev arresteret af fransk politi i 1987.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.