Kæmpebøde til EasyJet

EasyJet er i Frankrig idømt en bøde på 60.000 Euro – 446.000 kroner – for at afvise en fysisk handicappet passager under henvisning til ’sikkerhedsgrunde’.

Kriminalretten i Bayonne i et sydlige Frankrig afhørte personalet omkring afvisningen af 55-årige Joseph Etcheveste i Biarritz i juli 2010 fordi han var uden ledsager.

“EasyJet afviste at lade min klient komme ombord fordi de påstod, at der var tale om en sikkerhedsrisiko. De har stadig ikke været i stand til at forklare, hvilke risici, der var tale om”, sagde Etchevestes advokat Anne-Marie Mendiboure i retten.

Flyselskabet blev i december 2015 idømt en bøde på 70.000 Euro for at afvise tre handicappede med samme begrundelse, og ifølge avisen The Guardian, har de ansatte i flyselskabet fastholdt, at de blot har benyttet sig af flyselskabets interne regler.

Etcheveste var i sin tid assistent for den baskiske separatistleder Philippe Bidart og blev delvist lammet af skud i rygsøjlen, da han blev arresteret af fransk politi i 1987.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.