Karup håber på udenrigsrute

Karups lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen.

Karups lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen.

DET LILLE INTERVIEW: Mange aner ikke, hvor den midtjyske lufthavn ligger, derfor skal den have nyt navn. Lufthavnschefen forventer flere afgange til København – og gerne en udenrigsrute.

Af Henrik Baumgarten

Karup Lufthavn har sat gang i en plan for at tiltrække flere passagerer – gerne næsten en fordobling af de nuværende til 250.000 i 2018.

Lufthavnens pressemøde i går gav ingen konkrete udspil, kun gode tanker og intentioner. Navnlig vil midtjyderne gå på strandhugst overfor Tirstrup-lufthavnen, Aarhus Airport, der ligger på den ”forkerte” side af Aarhus – og ligesom Karup er tabsgivende. Der er en times kørsel fra den jyske hovedstad til Karup.

Efter pressemødet kontaktede standby.dk Karups lufthavnschef siden april i år, Frans Bjørn-Thygesen:

I siger, at Karup vil udfordre de store jyske lufthavne, Hvordan kan I det uden udenrigsruter? Det har navnlig Billund og Aalborg.

”Vi har i hvert fald et bedre indenrigsprodukt med DATs op til otte afgange fra Karup til København på hverdage. DAT håber at komme op på ti på hverdage – måske allerede fra dette års vinterfartplan.

Samtidig får vi næste år i skolernes sommerferie en ugentlig charterflyvning fra Apollo og en fra Bravo Tours til hhv. Kreta og Rhodos.

Karup Lufthavns problem er bl.a., at ikke ret mange ved, hvor vi ligger, navnlig ikke københavnere, sjællændere og for den sags skyld udlændinge. Kan vi øge den kendskabsgrad, vil flere forhåbentlig flyve til Karup.”

Hvilke flyselskaber prøver I at få til Karup?

”Vi er i dialog med flere, men det er et langt sejt træk. Vi har drøm om, at DAT åbner på London City Airport, men der er intet konkret.

Karup er nærmeste lufthavn for de ca. 400.000 borgere her i Midtjylland med store byer som Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.”

I taler om bedre offentlig transport til Karup – i dag er der ingen…

”Karup Lufthavn har længe, også før min tid, kæmpet for at få offentlig betjening af busrute 53, der køres af Midttrafik mellem Viborg og Herning. Men det er en kamp – selv om rute 53 kører næsten lige forbi lufthavnen. DAT har luftet muligheden for shuttlebus mellem Aarhus og Karup.”

Karup Lufthavn skal have nyt navn. Standby.dk har foreslået ”Aarhus West.” Mange troede, I ville komme med navnet på pressemødet. I stedet er der konkurrence via jeres hjemmeside, ukendtlufthavn.dk – i jeres pressemeddelelse siges det: ”på pressemødet i dag inviterede Karup Lufthavn borgere i Midtjylland til at deltage i konkurrence om det nye navn – vindernavnet afsløres 11. oktober.” Hvorfor må kun borgere fra Midtjylland bidrage?

”Nej, nej, sådan er det ikke ment. Det er måske en dum formulering. Men alle er selvfølgelig hjerteligt velkomne til at sende forslag via ukendtlufthavn.dk – og vi har mange flotte præmier.”