Christian Keldsen, kendt i rejsebranchen fra blandt andet sin tid som kommerciel direktør i Air Greenland, er fra 1. november ny administrerende direktør for Grønlands Erhverv, der også har fokus på turisme. Foto: Rene Design.

Kendt turismeprofil ny direktør for Grønlands Erhverv

Christian Keldsen, kendt i rejsebranchen fra sine 12 år hos Air Greenland, bliver ny direktør for GE. ”Grønland har store ambitioner for turismen, der bliver stadig bedre organiseret, blandt andet under GE,” siger han.

Fra 1. november er 44-årige Christian Keldsen, der tidligere har været kommerciel direktør for Air Greenland, ny administrerende direktør for Grønlands Erhverv, en pendant til Dansk Industri/Dansk Erhverv.

”Grønlands Erhverv (GE) har blandt andet en tæt relation til Horesta. Grønland har store ambitioner for turismen som erhverv og indtægtskilde. Turismen bliver bedre og bedre organiseret, blandt andet under GE. Så det glæder jeg mig også til at stå i spidsen for og arbejde videre med,” skriver Christian Keldsen i en mail til STANDBY.dk og tilføjer:

”Grønland får i 2023/24 nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat, hvilket forbedrer vilkårene for turismen.”

I en pressemeddelelse skriver Grønlands Erhverv, at Christian Keldsen afløser Brian Buus Pedersen som administrerende direktør i GE: ”Med direktørskiftet sker der et generationsskifte samtidig med, at man har sikret sig en mand med både en relevant uddannelse og masser af grønlandsk erhvervserfaring.”

Både jurist og MBA
Christian Keldsen er cand. jur. fra Københavns Universitet og har en MBA fra Henley Management College/Reading University i London.

Han boede som barn i Nuuk og har gennem sin opvækst har haft tilknytning til Grønland, hvor han er kendt som erhvervsmand, engageret samfundsborger, sit bestyrelsesarbejde – og som elitesportsmand, hedder det blandt andet.

I 2002 startede Christian Keldsen som rejsekonsulent og arrangør i rejsebranchen, primært på destinationer i Frankrig, herunder Korsika.

I 2004 kom han til Air Greenland Christian, hvor han i 12 år bestred en række funktioner på ledelsesniveau. Fra 2011 som kommerciel direktør. I 2015 forlod Christian Keldsen flyselskabet til fordel for konsulentbranchen. Han er medstifter af konsulenthuset Visiobox Consulting, som han nu forlader efter fem år.

Christian Keldsen, der i øvrigt er honorær konsul for England og Nordirland i Grønland, bor i Nuuk, hvor han er gift med Britta Keldsen, der ejer og driver Arctic Law Greenland. Parret har to børn.

Erhvervslivets frontfigur
”Et job som erhvervslivets frontfigur i Grønland er en udfordring, der ikke alene kræver faglige og erhvervspolitiske kompetencer, men i høj grad også dyb indsigt i – og respekt for – vores lands samfundsstruktur og livsvilkår,” siger GE’s bestyrelsesformand, Henrik Leth, og tilføjer:

”I Christian mener vi at have fundet en mand med disse egenskaber, og som har den nødvendige energi og viljestyrke. Vi ved, at han er dynamisk og handlekraftig, men at han også har forståelse for forskellighed. I tilgift har han erfaring med at samarbejde med GE i forskellige sammenhænge.”

”Grønlands turisme skal tilbage på sine fødder”
I sin mail til STANDBY.dk skriver Christian Keldsen også:

”For tiden er udfordringen håndteringen af COVID19. Der er behov for at få åbnet igen på en konstruktiv måde, så hotelbranchen og turismen kan komme tilbage på sine fødder. Politiske restriktioner begrænser erhvervets muligheder for at rejse sig.

Erhvervslivet har derfor en vigtig opgave i at få belyst problemstillingen og få bragt emnet på den politiske agenda, inden branchen rammes af konkurser. Jeg har netop udarbejdet en kæmpe brancheanalyse af hotelbranchen i Grønland, og den sætter blandt andet fokus på, hvordan vi skal rejse os igen efter COVID.”

Videre lyder det fra Christian Keldsen: ”Den grønlandske økonomi står på ganske få søjler, og turismen er en af dem, der er udpeget til at være en fremtidig indtægtskilde.

Det forudsætter gode rammebetingelser og til dels også vilkår for branche og arbejdskraft, der kan matche andre erhverv. GE arbejder generelt for rammebetingelser, og for en bæredygtig udvikling, hvilket jeg ser frem til at blive en del af når jeg tiltræder til november. Bæredygtighed går på tværs af brancher og erhvervene påvirker derfor hinanden, hvilket GE skal kunne adressere.

Der bliver en vigtig opgave i at gøre grønlandsk turisme klar til en trinvis vækst, så vi er klar når infrastrukturen omlægges fra 2023 – det forudsætter et samarbejde indenfor erhvervet og på tværs af erhvervene, hvilket er noget jeg mener at have erfaring med, blandt andet efter fem år som konsulent.”

Relaterede artikler:

Corona-hjælpepakke skal redde turismen i Grønland

Fra Jet Time til Kalaallit Airports

Trump medvirker til boom i Grønlandsejser